Vitalen.noBær

Bær

Bær passer til alle måltider

Det er ingen hemmelighet at bær er deilige og sunne. De er en god kilde til vitaminer og antioksidanter. De fleste bær er naturlig søte og krever lite jobb å forberede. Bare skyll dem under vann og du er klar for en fin opplevelse. Bruk bær i for eksempel frokostblandinger, desserter, pai og på knekkebrød.

Visste du at en kopp med jordbær inneholder over 100 mg vitamin C, nesten like mye som en kopp appelsinjuice. Vi trenger vitamin C for immunsystemets funksjon og for å styrke bindevev. Jordbær inneholder også litt kalsium, magnesium, folat, kalium og samtidig lite med kalorier.


Mer en bare fine farger

Pigmentene som gir bærene sine vakre blå og røde fargetoner er også bra for helsen din. Bær inneholder fytokjemikalier og flavonoider som kan bidra til å forhindre enkelte typer kreft. Tyttebær og blåbær inneholder et stoff som kan hindre infeksjoner i blæren. Spiser man retter som er rike på bjørnebær, bringebær, tyttebær, blåbær og jordbær er man godt rustet dersom sykdom er på vei. Blåbær og bringebær inneholder luten, som er meget bra for et sunt syn.

Bær er godt året rundt.