Salak

Salak

Salakens egenskaper

Salaken er en frukt som inneholder kalsium, tanniner (en naturlig forekommende syre), saponiner og flavonoider.



Hva kan du bruke en salak til?

Denne tropiske frukten er brukt som bla medisin mot diare.


Litt historie om salakene

Salaken har sin opprinnelse fra Malaysia og Indonesia og blir dyrket i store antall på slettene rundt Jakarta i Indonesia. Salaker vokser i små klaser på en liten palme.


Næringstabell for salaker

Næringsinnhold pr 100 g spiselig matvare:

Betakaroten: 0 g

Fett: 0,1 g

Fett, enumettet: 0 g

Fett, flerumettet: 0 g

Fett, mettet: 0 g

Folat: 0 μg

Fosfor: 9 mg

Jern: 0,3 mg

Kalium: 168 mg

Kalsium: 8 mg

Karbohydrat: 0 g

Kilojoule: 0 kJ

Kilokalorier: 0 Kcal

Kopper: 0 mg

Kost fiber: 0,4 g

Magnesium: 0 mg

Monosakkarider + Disakkarider: 0 g

Natrium: 0 mg

Niacin: 0 mg

Niacin ekvivalenter: 0 NE

Protein: 0,7 g

Selen: 0 μg

Sink: 0 mg

Spiselig del:

Stivelse: 0 g

Vann: 0 g

Vitamin A: 0 RE (Retinol Ekvivalenter)

Vitamin B1: 0,2 mg

Vitamin B2: 0,008 mg

Vitamin B3: 2,4 mg

Vitamin B6: 0 mg

Vitamin B12: 0 μg

Vitamin C: 4 mg

Vitamin D: 0 μg

Vitamin E Alfa-tokoferol: 0 mg


Kvalitetskrav til en salak

Salaken skal være hel og fast uten bløte flekker eller ytre tegn til sprekker. Oppbevares best rundt 10 grader.


Alle frukter på S:


Tilbake til frukt