Vitalen.noGrønnsaker

Grønnsaker

Sunt med grønnsaker

Selv om mange av oss unngår frukt og grønnsaker, er det ikke til å komme bort fra at dette er bra for oss. Frukt og grønnsaker inneholder masse av vitaminer, fiber, mineraler og andre stoffer som kan forbedre din helse, til og med forhindre sykdom. De har i tillegg et hovedsakelig lavt innhold av kalorier. Man kan skrive tusen sider om hvorfor det er sunt med frukt og grønnsaker, men folk flest er kjent med at dette er bra.

Det man kanskje har godt av er noen enkle tips for å få i seg mer av dette.

- Ha frukt og grønt lett tilgjengelig hjemme. Sjansen øker for at du tar deg ett eple eller lager deg en ingefær te.

- Lag som regel at du skal ha grønnsaker på tallerkenen hver gang du spiser middag. Vi mennesker er vanedyr, så her blir det fort en fin rutine.

- Sett som mål å prøve noe nytt. Det kan hende du får deg en positiv erfaring dersom du er villig til å smake noe du ikke har prøvd før. Reis til den lokale frukt og grønt butikken, du vil bli overrasket over hvor mye spennende som finnes der ute.

- Prøv å lag en sunn smoothie. Dette er morsomt og det kan smake veldig godt. Fine grønnsaker å bruke her kan være gulrot, tomater, brokkoli, grønnkål, stangselleri eller agurk sammen med frukt - bare prøv deg frem til din favorittsmak.


Grønnsaksoversikt