Vitalen.noKosthold

Kosthold

Sunt kosthold

Et sunt kosthold er viktig for å holde kroppen sterk. Da vi spiser er det viktig at vi ikke overspiser og at vi tar inn maten i balanserte doser. Det er ingen overrakselse at mange blir dårlige ved for eksempel høytider. Når julen ringes inn har vi lett tilgang på fet mat i store porsjoner. Vi reiser rundt til venner og familie på middag og kos. I tillegg til at vi beveger oss mindre, med tanke på at mange har fri fra det daglige arbeidet, kan det fort bli litt mye av det gode. Hvis vi overspiser over en lengre periode, klarer ikke kroppen å takle alt som kommer inn. Dette fører til at vi blir dårlige i magen, får lavere immunforsvar og er lettere utsatt for å bli syke.

Ved å spise balansert, reduserer man muligheten for mange typer sykdom. Får man en infeksjon i kroppen står man sterkere med et fungerende immunforsvar. Sunt kosthold forsterker kroppen og reduserer muligheten for sykdommer som er et resultat av over- eller undertilførsel av mat.

Anthony Robbins, som du finner under kategorien inspirasjon, har forsket mye på dette ved kosthold og dets virkning. Dersom du ønsker å gå dypere inn i dette med sunt kosthold, anbefales Robbins.

Ta vare på deg selv.