Vitalen.noMeditasjon

Meditasjon

Hva er meditasjon?

Sagt enkelt er meditasjon en teknikk for å redusere stressnivået i kroppen og for å roe ned sinnet. Ofte kan vi stresse rundt som gale og bygge opp en indre tornado. Stress er som allment kjent ikke på noen som helst måte bra for oss. De som er flinke til å meditere har ofte en bedre livskvalitet en de som stresser rundt og aldri klarer å koble av.

Hele poenget med meditasjon er å bli mer bevisst og levende i hverdagen. Man trenger ikke å først bli dårlig for å begynne med meditasjon. Dette er noe som mange gjør på regelmessig basis for å kunne leve et rikt og balansert liv.

Det finnes mange forskjellige inspirerende mennesker og teknikker innenfor sjangeren selvutvikling. Som en av hovedingrediensene for et bedre liv, er meditasjon en gjenganger. Det er ikke uten grunn. Meditasjon har blitt brukt i alle år for å bringe balanse til mennesket.

Vi kan oppleve det å meditere forskjellig. For mange holder det med å kun sitte ned og lytte, slippe inn roen. Spør du en kunstner, kan han gjerne svare deg at han føler ro og balanse når han maler. Spør du en toppidrettsutøver, svarer han kanskje at han er i balanse da han/hun utøver sin idrett. Moren din føler seg kanskje i sitt ritkige element da hun steller blomstene i hagen. Tango er forbindet for mange dansere som en form for meditasjon.

Ønsker du å lære mer om meditasjon, anbefales Deepak Chopra på det høyeste. Han kan du lese mer om under kategorien inspirasjon.